+36 30 996 6303; +36 30 269 9782 info@leminasecret.hu

Prémium minőségű illatgyertya. Ez volt a szemünk előtt, amikor megálmodtuk a LeminaSecret illatgyertyákat és elsődleges szempontként jelent meg, hogy mindenképpen egy környezetbarát alapanyagokból álló terméket hozzunk létre. Végigkutatva a gyertyákhoz használt viaszfajtákat végül a 100% tisztaságú szójabab olajból készült szójaviasz mellett tettük le a voksunkat.


Mi a gond a hagyományos paraffinból készült gyertyákkal?

A hagyományos, paraffin alapú gyertyák káros hatással vannak környezetünkre és szervezetünkre. Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy a paraffinból készült gyertyák lángja elfújása után kellemetlen szag keletkezik. Ilyenkor akár még a fejed is megfájdulhat. Mindennek oka többek között az, hogy a paraffin gyertyák kőolajszármazékot tartalmaznak, így égetésükkor toxikus anyagok kerülnek a levegőbe. Mindemellett fekete korommal égnek és gyakran még a kanóc is mérgező anyagokat bocsát ki. A paraffin alapú gyertyák füstje a keletkező toulol és benzol toxikus anyagok miatt hosszú távon egészségkárosító lehet. Ha asztmával küzdesz vagy köhögsz, Te is észrevehetted már, hogy egy kicsi térben meggyújtva irritáló lehet a gyertya füstje.

Miért a szójaviasz?

A szójaviasz egy természetes és biológiailag lebomló alapanyag. Megjelenését tekintve fehér, pehely, illetve forgácsszerű könnyen adagolható, semleges illatú, lágy viaszfajta. Ha környezetbarát alapanyagból készült gyertyát szeretnél vásárolni, akkor a szójaviaszból készült gyertya egy egészséges és környezetbarát alternatíva lehet. A szójaviasz ugyanis nem tartalmaz petróleum származékokat, méhviaszt, növényvédő-, vagy egyéb rovarirtó szereket. 100%-ban GMO mentes. A szójaviaszból készült gyertyák kevesebb korommal, közel 50%-kal hosszabb ideig, tisztábban égnek, mint más viaszból készült gyertyák.

A szójaviasz égését tekintve alacsonyabb hőmérsékleten (54 °C) ég, mint a paraffin alapú gyertyák (63 °C). Előbbinek az égési ideje így sokkal tovább tart. További előnye, hogy eltávolítása egyszerű és biztonságos. Szappanos vízzel könnyedén lemosható, így nem kell aggódnod attól, hogy a lecsöppenő viasz tönkreteszi a ruhádat vagy a bútorodat. A szójaviasz a gyertyakészítés mellett szilárd parfümök és masszázs balzsamok alapanyagaként is igen népszerű.

Illatgyertya vásárláskor ne csak a viasz fajtájára figyeljünk

A környezettudatos és egészségre ártalmatlan szójaviasz mellett érdemes megvizsgálni az illatgyertyák egyéb összetevőit is. Pl.: a gyertyához felhasznált színezék, illóolajok, valamint a kanóc fajtáját. Prémium termékek esetében alapvető elvárása a 100% tisztaságú illóolaj, a természetes színezékek, valamint a 100% biopamut kanóc.

Egy biztos: ha LeminaSecret illatgyertyát vásárolsz mindig prémium alapanyagokból és 100% szójaviaszból készült illatgyertyát kapsz kézhez. A LeminaSecret illatgyertyák különlegessége azonban abban rejlik, hogy a gyertyák mindegyikében elrejtettünk egy meglepetés ékszert. 🙂 Az erről készült rövid videónkat ITT tudod megnézni.

Ha tetszett a cikk oszd meg ismerőseiddel!